Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: curry

Dip curry Anny

Składniki: ½ szkl. śmietany 4 łyżki majonezu 2 łyżeczki przyprawy curry sok z ½ cytryny 1 łyżeczka łagodnej papryki sól cukier biały pieprz Sposób wykonania: Majonez wymieszać ze śmietaną po czym dodać paprykę, curry oraz sok z cytryny. Całość ubić trzepaczką. Na koniec doprawić do smaku solą oraz cukrem.

Dorsz z sosem curry

Składniki: 600 g filetów z dorsza 25 g masła 1 ½ łyżeczki curry w proszku 2 łyżki mąki 30 ml wywaru z ryby 1 żółtko 150 ml śmietany 100 g ugotowanego ryżu sól pieprz Sposób wykonania: Filety zalać wywarem i gotować około 8 minut na małym ogniu. W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę…