Składniki:
Ciasto:
- 0,5 kg mąki
- 2 jajka
- szklanka ciepłej przegotowanej wody
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta soli
- mąka do posypania stolnicy
Farsz:
- 50 dag dobrze odciśniętego białego sera
- 25 dag twardego żółtego sera
- 20 dag wędzonego boczku
- sól, biały pieprz, szczypta imbir (do smaku)
- 1 duża zrumieniona na oleju cebula lub zrumienione masło do polania pierogów
Read more →
Składniki:
Ciasto:
- 40 dkg mąki pszennej
- 1 jajko
- ¼ szklanki wody mineralnej gazowanej
- ¼ szklanka mleka
- 2 łyżki oliwy
- sól do smaku
Farsz:
- 50 dkg gotowanego mięsa małży
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz
Read more →
Składniki:
- 1/2 kg mąki
- 1 jajko
- 10-12 łyżek wody
- szczypta soli
Farsz:
- 30 dag gotowanego zmielonego mięsa
- 30 dag ugotowanych ziaren fasoli białej (- 4 łyżki zostawione do posypania pierogów )
- 20 dag plasterków wędzonego boczku
- pieprz mielony
- majeranek
Read more →
Składniki:
Ciasto:
- 40 dkg mąki pszennej
- 1 jajko
- ¼ szklanki wody mineralnej gazowanej
- ¼ szklanka mleka
- 2 łyżki oliwy
- sól do smaku
Farsz:
- 10 dkg mielonego mięsa
- 20 dkg grzybów
- ½ cebuli
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
Read more →
Składniki:
Ciasto:
- 40 dkg mąki pszennej
- 1 jajko
- ¼ szklanki wody mineralnej gazowanej
- ¼ szklanka mleka
- 2 łyżki oliwy
- sól do smaku
Farsz:
- 40 dkg białego tłustego sera
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, koperku lub szczypiorku
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
Read more →