Składniki:
- 1 żółtko
- 0,5 łyżeczki chili
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 łyżeczki octu winnego
- 1 szkl oleju
- szczypta szafranu
- sól
Składniki: 2 pokrojone w drobną kostkę piersi kurczaka 2 szklanki wody 2 szklanki bulionu drobiowego 1 – 2 łyżeczek mielonego chili 1,5 szklanki kukurydzy konserwowej 1 szklanka salsy ½ szklanki żółtego tartego sera 3 szklanki chipsów tortilla Sposób przyrządzenia: W rondlu zalać wodą pokrojone piersi kurczaka, dodać bulion i chili, doprowadzić do wrzenia, gotować 8…
Składniki: 40 dkg filetów z żabnicy 2 łyżki rozpuszczonego masła Marynata: 5 rozgniecionych ząbków czosnku 1/3 łyżeczki tartego imbiru szczypta szafranu 5 dkg tartego sera Cheddar 1 łyżeczka mielonego chili 1 łyżeczka garam masala 1/2 łyżeczka soli 2 łyżki soku z limonki 1/2 szklanki jogurtu 1 łyżka oleju 1 łyżka mąki Sposób przyrządzenia: Filet podzielić…
Składniki: 1 duży pęczek świeżej botwinki 1 posiekany ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 2 łyżki bulionu drobiowego szczypta ostrej papryki 1 łyżeczka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Botwinkę bardzo dokładnie opłukać, odciąć łodyżki. Osuszone liście pokroić w paski o szerokości około 2 cm. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, smażyć 1 minutę, dodać paprykę i…
Składniki: 1 szklanka żółtej musztardy 1 szklanka octu jabłkowego ½ szklanki białego cukru 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka chili mielonego ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego ½ łyżeczki soli 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: W rondlu wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem masła, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować mieszając 2 minuty. Odstawić z ognia,…