Składniki:
- 12 świeżych papryczek chili
- 1 obrane mango
- 1 szklanka dobrej musztardy
- ¼ szklanki brązowego cukru
- ¼ szklanki białego octu winnego
- 1 łyżka mielonego chili
- 1 łyżka curry
- szczypta mielonego kminku
- sól, pieprz do smaku
Składniki: 1 szklanka posiekanych zielonych chili 1 łyżka masła ¼ szklanki obranej, posiekanej cebuli 2 łyżki mąki 1,5 mocnego bulionu drobiowego 1 duży posiekany ząbek czosnku sól, mielony kminek do smaku Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć mieszając, dodać mąkę, rozprowadzić ja w tłuszczu i zalać zimnym bulionem drobiowym.…
Składniki: 30 dkg odwłoków krewetek 8 łyżek oliwy z oliwek 4 drobno pokrojone ząbki czosnku 1 suszona, pozbawiona nasion papryczka chili sól morska, mielona papryka natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Krewetki umyć, dokładnie osuszyć, posolić, odstawić na 10 minut. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać papryczkę chili i czosnek, smażyć chwilkę mieszając. Dodać krewetki, smażyć mieszając 2…
Składniki: 50 dkg odwłoków dużych krewetek olej do głębokiego smażenia 3 łyżki masła posiekana papryczka chili bez nasion 3 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru ½ łyżeczki sosu sojowego 1 łyżka białego wina 6 łyżek wiórek kokosowych Sposób przyrządzenia: Krewetki obrać z pancerza, naciąć górną stronę odwłoka, usunąć czarne jelito, opłukać, wysuszyć. W dużym…