Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki w sosie czosnkowym Marty

Składniki:

  • 30 dkg odwłoków krewetek
  • 8 łyżek oliwy z oliwek
  • 4 drobno pokrojone ząbki czosnku
  • 1 suszona, pozbawiona nasion papryczka chili
  • sól morska, mielona papryka
  • natka pietruszki


Sposób przyrządzenia:

Krewetki umyć, dokładnie osuszyć, posolić, odstawić na 10 minut. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać papryczkę chili i czosnek, smażyć chwilkę mieszając. Dodać krewetki, smażyć mieszając 2 do 3 minut. Posypać natką pietruszki i mieloną papryką. Podawać z pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *