Składniki:
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu
- 1 łyżeczka pasty chili
- 1 łyżeczka pasty pomidorowej
Składniki: 400 g mini kolb kukurydzy z puszki 8 małych chilii 2 łyżki oliwy sól Sposób wykonania: Kukurydze odcedzić z zalewy i wrzucić ją na patelni z rozgrzaną oliwą. Dodać posiekane chili i smażyć do zarumienienia się kukurydzy. Na sam koniec doprawić do smaku solą.
Składniki: 15 dag majonezu 6 łyżek ketchupu 2 papryczki chili 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki płynnego miodu 2 rozgniecione ząbki czosnku 2 łyżki octu winnego 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki czarnego pieprzu sól Sposób wykonania: Ketchup wymieszać z miodem, sosem sojowym oraz octem. Doprawić do smaku pieprzem oraz papryką. Następnie posiekać papryczkę oraz…
Składniki: 4 steki z miecznika starta skórka i sok z 1 cytryny 4 łyżki oliwy 1 papryczka chilii 1 ząbek czosnku 7 łyżek wytrawnego białego wina pieprz oliwa natka pietruszki Sposób wykonania: Sok i skórkę z cytryny wymieszać z posiekanym chilii, czosnkiem, oliwą oraz winem. Powstałą marynatą zalać filety miecznika i wstawić do lodówki na…