Składniki: 1 ananas łyżka stopionego masła łyżka brązowego cukru 1 papryczka chilli Przygotowanie: Ananasa pokroić w plasterki bez rdzenia twardego. Wymieszać posiekaną papryczkę chilli, cukier i masło. Plastry ułożyć na grillu i piec z obu stron kilka minut ,posmarować marynatą i piec jeszcze 2 minuty. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Tag: chili
Listy
Diabelski sos z zielonych pomidorów
by Grażyna Poznańska • • 0 Comments
Listy
Sos z szalotek o smaku cytrynowym
by Teresa Niemirycz • • 0 Comments
Składniki: 2 posiekane cebule szalotki 2 żółtka 1 łyżka wody ¼ szklanki soku z cytryny skórka otarta z 1 cytryny ½ łyżeczki sosu chili ½ szklanki oliwy masło orzechowe do smaku ½ łyżeczki soli papryka mielona do smaku Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy z oliwek zmiksować blenderem. Do tak przygotowanych składników cały czas…
Listy
Smażone ziemniaki z koperkiem, chili i kurkumą
by Danuta Gomuła • • 0 Comments
Składniki: 1 pęczek koperku 3 duże ziemniaki 1 łyżeczka posiekanego czosnku ½ łyżeczki kurkumy ¼ łyżeczki chili 2 łyżki oleju sól Sposób przyrządzenia: Koperek wypłukać, dokładnie osuszyć, posiekać. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać czosnek, chwilkę smażyć mieszając, nie rumienić. Dodać ziemniaki, smażyć 5 minut. Dodać kurkumę, chili i…
Listy
Nitki z bakłażanem i chili
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 300 g makaronu nitki 1 bakłażan 3 pomidory 2 papryczki chili 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki sól pieprz 6 łyżek oliwy Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie posiekany czosnek o paprykę pokrojoną w kostkę przesmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać obranego i pokrojonego bakłażana. Całość wymieszać i trzymać…