Składniki:
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 2 papryczki chili
- 200 g pancetty
- 1 ząbek czosnku
- 2 puszki pomidorów
- 7 łyżek wytrawnego białego wina
- 400 g makaronu penne
- garść posiekanej natki pietruszki
- ser feta
Składniki: 1 łyżka sosu azjatyckiego do ryb 2 łyżki soki z limetki 1 łyżka słodkiego chili 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka sosu sojowego Sposób wykonania: Sos azjatycki wymieszać z sokiem z limetki, chili, olejem sezamowym oraz sojowym. Idealny do różnego typu sałatek.
Składniki: 500 g filetów z okonia 2 łyżki sosu ostrygowego 4 łyżki sosu rybnego 1 melon 1 strączek suszonego chili 4 łyki oleju 1 łyżka cukru palmowego 1 łyżka czerwonej pasty curry 400 ml mleczka koksowego 400 g liczi z puszki Sposób wykonania: Filety pokroić w kostkę po czym zalać ją sosem ostrygowym oraz rybnym…
Składniki: 2 marchwie 300 g kapusty 1 papryczka chili 3 łyżki sosu winegretem 1 łyżeczka cukru Sposób wykonania: Oczyszczoną kapustę poszatkować po czym oprószyć solą i odstawić na 30 min. W między czasie obrać marchewkę i zetrzeć ją na tarce o grubych oczkach a papryczkę drobno posiekać. Kapustę odcisnąć, dodać pozostałe składniki. Całość wymieszać, doprawić…