Składniki: 50 dkg mięsistych żeberek wieprzowych podzielonych na porcje 1 kostka rosołowa 2 oczyszczone, pokrojone na 5 cm kawałki kukurydze cukrowe 20 dkg obranych pokrojonych w plastry ziemniaków 20 dkg grubo pokrojonej kapusty 1 pokrojona w plastry cebula 3 cm, pokrojony w plastry kawałek imbiru 5 łodyg dymki pokrojonej w 5 cm kawałki 2 litry…
Tag: cebula
Listy
Marynowane filety ze szczupaka
by Patrycja Sroka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów ze szczupaka 1 czerwona cebula pokrojona w plastry 4 plasterki cytryny 1/2 szklanki oleju 1/4 szklanki octu ryżowego 2 łyżki mąki 1 łyżka curry sól, pieprz olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Plastry cebuli zalać zimną wodą, odstawić na 60 minut, odcedzić, osuszyć. Filety pokroić na kawałki o długości około 5 cm.…
Listy
Surówka z kalarepy i czerwonej kapusty
by Bożena Pomykała • • 0 Comments
Składniki: 3 średnie kalarepki 2 marchewki 1/3 poszatkowanej drobno czerwonej kapusty ½ obranej, pokrojonej w cienkie pół plasterki czerwonej cebuli 2 łyżki rodzynek sułtańskich 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżka octu jabłkowego 4 łyżki posiekanej natki pietruszki lub kolendry majonez Sposób przyrządzenia: Marchewkę i kalarepę obrać, zetrzeć na tarce. W salaterce wymieszać dokładnie…
Listy
Kaszanka z czosnkiem i jabłkami Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 8 szt. kaszanki 4 średnie kwaśne jabłka 16 ząbków czosnku 4 średnie cebule szczypta majeranku pieprz ziołowy olej Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać i pokroić w plastry, jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ćwiartki. Folię aluminiowa podzielić na 8 kawałków, posmarować olejem, ułożyć porcje kaszanki, ćwiartki jabłek, plastry cebuli i po 2…