Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kaszanka z czosnkiem i jabłkami Iwony

Składniki:

    • 8 szt. kaszanki
    • 4 średnie kwaśne jabłka
    • 16 ząbków czosnku
    • 4 średnie cebule
    • szczypta majeranku
    • pieprz ziołowy
    • olej


    Sposób przyrządzenia:

    Cebulę obrać i pokroić w plastry, jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ćwiartki. Folię aluminiowa podzielić na 8 kawałków, posmarować olejem, ułożyć porcje kaszanki, ćwiartki jabłek, plastry cebuli i po 2 ząbki czosnku. Oprószyć majerankiem i pieprzem. Uformować  paczuszki, nie zamykać  szczelnie, grillować około 15-20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *