Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kiszka

Fasola z wędzonym boczkiem i kiszką

Składniki: ½ kg jaśka 1 kość od szynki 200 g surowego wędzonego boczku 200 g chorizo 200 g kiszki 2 cebule 5 ząbków czosnku 2 liście laurowe szczypta  szafranu szczypta ostrej papryki w proszku 4 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia posiekaną cebulę i czosnek zeszklić…

Kaszanka z czosnkiem i jabłkami Iwony

Składniki: 8 szt. kaszanki 4 średnie kwaśne jabłka 16 ząbków czosnku 4 średnie cebule szczypta majeranku pieprz ziołowy olej Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać i pokroić w plastry, jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ćwiartki. Folię aluminiowa podzielić na 8 kawałków, posmarować olejem, ułożyć porcje kaszanki, ćwiartki jabłek, plastry cebuli i po 2…

Śląski przysmak – krupniok

Składniki: 50 dag skórek wieprzowych bez słoniny 3,5 kg mięsa wieprzowego 25  dag słoniny 2 kg kaszy jęczmiennej 1,5 l krwi wieprzowej przyprawy ziołowe wg uznania (ja dodaje pieprz ziołowy) sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso kroimy na kawałki i wraz ze skórkami gotujemy do momentu aż będzie się rozpadało. Słoninę gotujemy wraz z mięsem przez…

Kiełbasa z ziemniaków

Składniki: grubo starte ziemniaki jelito na kiełbasę cebula sól czosnek Produkty Kamis: pieprz czosnkowy majeranek przyprawa do dań z ziemniaków Sposób przygotowania: Utarte ziemniaki przyprawić solą, majerankiem, pieprzem czosnkowym. Dodać podsmażoną i posiekaną cebulę oraz posiekany czosnek. Nałożyć do jelita. Ugotować i podsmażyć. Przepis nadesłano na konkurs Kamis. Autor: Oleczka85  

Pikantne Kulki Kaszankowe z Grilla

Składniki: 2 duże kaszanki 2 cebule 1 świeża papryka przyprawy :chilli, imbir, vegeta, przyprawa do grilla meksykańskiego np.Kotanii. Sposób przyrządzenia: Zdjąć skórę z kaszanki. Kaszankę wymieszać z drobno posiekana cebula i świeżą papryką. Przyprawić do smaku. Uformować w kulki i zawinąć w folię aluminiową. Piec na grillu około 45 minut.