Składniki: 20 dag. piersi z kurczaka 20dag.fasolki szparagowej 2 pomidory 1 czerwona cebula 1 główka sałaty 2 brzoskwinie sól pieprz oliwa Przygotowanie: Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku. Mięso natrzeć solą i pieprzem i pokroić w plastry. Brzoskwinie obrać, a miąższ pokroić w kostkę. Mięso i brzoskwinie ułożyć na ruszcie i grillować 15 minut. Sałatę porwać…
Tag: cebula
Listy
Flaczki jarzynowe z żółtym serem
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 4 naleśniki 4 marchewki 1 cebula 1 por łyżeczka vegety 2 łyżki masła 2 łyżki sera żółtego łyżka mąki łyżka majeranku 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego Przygotowanie: Warzywa obieramy i kroimy w cienkie paseczki. Wkładamy do garnka i zalewamy taką ilością wrzącej wody, aby warzywa były przykryte. Dodajemy trochę masła i dusimy do miękkości.…
Listy
Marynata do mięs z grilla o smaku limonki i zielonej cebulki
by Ewelina Ptak • • 0 Comments
Składniki: ¼ szklanki soku z limonki 1 łyżeczka otartej z limonki skórki 2 łyżki białego octu winnego 2 łyżki drobno posiekanej zielonej cebulki 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka drobno posiekanego czosnku ½ łyżeczki mielonego pieprzu Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty zmiksować w blenderze. Przygotować czyste słoiczki, przelać do nich marynatę, szczelnie zamknąć.…
Listy
Zupa ze szpinaku, kiełbasy i czerwonej fasoli
by Karolina Król • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg cienkiej kiełbasy wieprzowej 1 łyżeczka oliwy 1 pokrojona w kostkę cebula 4 obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki 1 puszka wypłukanej czerwonej fasoli konserwowanej 10 dkg listków szpinaku bulion drobiowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kiełbasę pokroić w grube plastry. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać kiełbasę, smażyć aż się przyrumieni, dodać cebulę i smażyć…
Listy
Zupa ze smażonego boczku i ziemniaków
by Karolina Król • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg boczku pokrojonego w średniej wielkości kostkę 1 łyżka masła ¼ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli ¼ szklanki pokrojonej w plasterki łodygi selera naciowego 1 szklanka bulionu drobiowego 1,5 szklanki mleka 2 pokrojone w kostkę pieczone w mundurkach ziemniaki śmietana kremówka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pokrojony w kostkę boczek obrumienić na patelni. W…