Składniki:
- 4 naleśniki
- 4 marchewki
- 1 cebula
- 1 por
- łyżeczka vegety
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki sera żółtego
- łyżka mąki
- łyżka majeranku
- 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
Przygotowanie:
Warzywa obieramy i kroimy w cienkie paseczki. Wkładamy do garnka i zalewamy taką ilością wrzącej wody, aby warzywa były przykryte. Dodajemy trochę masła i dusimy do miękkości. Resztę masła rozgrzewamy na patelni ,dodajemy mąkę i mieszamy. Zasmażkę przekładamy do warzyw. Potrawę przyprawiamy Vegetą ,pieprzem i majerankiem. Naleśniki kroimy w cienkie paseczki i wrzucamy do jarzyn. Całość podgrzewamy. Przed podaniem posypujemy startym żółtym serem.
„Przepis nadesłany na konkurs Faceci od Kuchni przez barara"