Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: cebula

Pstrąg w kminku

Składniki: 4 małe pstrągi 4 gałązki pietruszki 4 plastry cebuli Marynata: sok z 1 cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki kminku Sposób wykonania: Sok z cytryny wymieszać  z oliwa z oliwek. Następnie dodać sól, pieprz oraz kminek i całość dokładnie wymieszać. Do powstałej marynaty włożyć oczyszczone pstrągi…

Cielęcina z orzechami

Składniki: 40 dag cielęciny 1 cebula 2 łyżki sosu sojowego ½ łyżeczki imbiru 10 dag orzechów włoskich 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła 1 łyżeczka sosu czosnkowego z miodem 1 kieliszek sherry Sposób wykonania: Imbir poszatkować po czym wymieszać go z łyżką oliwy z oliwek i sosem sojowym. Powstałą marynatą zalać pokrojoną cielęcinę…

Wątróbka z cebulką

Składniki: 60 dag wątróbki 2 cebule 3 łyżki masła sól pieprz   Sposób wykonania: Oczyszczoną wątróbkę i pozbawioną błon pokroić na paseczki. Następnie pokrojoną w piórka cebulę przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Gdy cebulka się przyrumieni przesunąć ja na brzeg patelni na środek wrzucić wątróbkę. Smażyć kilka minut z każdej strony. Przed podaniem obłożyć wątróbkę cebulką…

Kluski z kaszy gryczanej z cebulą

Składniki: 1 szkl kaszy gryczanej ½ szkl wody 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Kaszę wsypać do rondelka i podgrzać. Następnie rozłożyć ja na talerzu na grubość 2 cm. Odstawić do ostygnięcia. Kiedy stężeje pokroić ja w kwadraty i przełożyć je do brytfanny wysmarowanej tłuszczem. Ułoży na niej cebulę pokrojoną w piórka,…