Składniki:
- 40 dag cielęciny
- 1 cebula
- 2 łyżki sosu sojowego
- ½ łyżeczki imbiru
- 10 dag orzechów włoskich
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka sosu czosnkowego z miodem
- 1 kieliszek sherry
Sposób wykonania:
Imbir poszatkować po czym wymieszać go z łyżką oliwy z oliwek i sosem sojowym.
Powstałą marynatą zalać pokrojoną cielęcinę i odstawić na 30 minut.
Po tym czasie pozostałą oliwę rozgrzać na patelni i przesmażyć na niej mięso.
W trakcie smażenia dodać do niego jeszcze pokrojona cebulę, sos czosnkowy z miodem oraz sherry.
Całość dokładnie wymieszać i trzymać jeszcze na ogniu przez chwile.
Przed podaniem posypać orzechami usmażonymi na suchej patelni.