Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina z orzechami

Składniki:

  • 40 dag cielęciny
  • 1 cebula
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ½ łyżeczki imbiru
  • 10 dag orzechów włoskich
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka sosu czosnkowego z miodem
  • 1 kieliszek sherry

Sposób wykonania:
Imbir poszatkować po czym wymieszać go z łyżką oliwy z oliwek i sosem sojowym.
Powstałą marynatą zalać pokrojoną cielęcinę i odstawić na 30 minut.
Po tym czasie pozostałą oliwę rozgrzać na patelni i przesmażyć na niej mięso.
W trakcie smażenia dodać do niego jeszcze pokrojona cebulę, sos czosnkowy z miodem oraz sherry.
Całość dokładnie wymieszać i trzymać  jeszcze na ogniu przez chwile.
Przed podaniem posypać orzechami usmażonymi na suchej patelni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *