Składniki:
- 6 marchewek
- 5 łodyg selera naciowego
- 1 podzielny na różyczki brokuł
- 1 pokrojona w kostkę cukinia
- 1,5 litra bulionu
- 1,5 szklanki soczewicy konserwowej
- 1 łyżeczka chili lub curry
- zielona pietruszka lub nać kolendry
Składniki:
Zalewa:
Sos Składniki: 1 łyżeczka masła 1 cebulka 1 ząbek czosnku 1 puszka krojonych pomidorów ½ kostki bulionu warzywnego 1 łyżeczka oregano 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki 1 łyżeczka ketchupu sproszkowany czosnek sól, mąka ziemniaczana Sposób przyrządzenia: Podsmażyć pokrojoną cebulkę i czosnek. Dodajemy odsączony sok z pomidorów i zagotowujemy. Po paru minutach dodajemy kostkę bulionową, oregano,…
Składniki: 1 brokuł 3 jajka majonez sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Brokuły dokładnie umyć wstawić do zimnej lekko osolonej wody. Gotować 30 minut. wstawić 3 jajka i gotować na twardo. Gdy już brokuł będzie lekko miękki wyjąć go i odstawić do wystygnięcia. Jajka obrać ze skorupki pokroić w średnią kostkę brokuły też lekko pokroić. Wszystko wrzucić…
Składniki: 30 dkg makaronu rurki 30 dkg różyczek brokuły 25 dkg szynki 20 dkg twarogu ¾ szklanki tartego żółtego sera 3 jajka ¾ szklanki śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Brokuły obgotować przez 5 minut w osolonej wodzie, odcedzić. Śmietanę wymieszać z twarogiem, solą, pieprzem i…