
Składniki:
- 1 duży pęczek bazylii
- 2 małe papryczki pikantne
- 5-6 ząbków czosnku
- ½ litra oliwy z oliwek

Składniki: 6 pomidorów 1 łyżka oliwy bazylia sól pieprz Sposób wykonania: Pomidory pokroić w plasterki, które ułożyć na talerzu jeden obok drugiego. Następnie skropić je oliwą, oprószyć solą oraz pieprzem i posypać posiekaną bazylią.
Składniki: 750 g pieczarek 800 g cebuli 150 g boczku 1 łyżka oleju sól 800 g creme fraiche ¼ l bulionu pieprz 1 pęczek bazylii Sposób wykonania: Boczek pokrojony w kostkę przesmażyć na rozgrzanej oliwę po czym dodać posiekana cebulę i pokrojone pieczarki. Dusić razem do miękkości. W miedzy czasie makaron ugotować według opisu na…
Składniki: 400 g makaronu spaghetti 500 g żółtej papryki 2 ząbki czosnku 6 łyżek oliwy 12 wymoczonych sardeli sól 2 łyżki kaparów bazylia pieprz Sposób wykonania: Paprykę ubić w piekarnika aż skórka stanie się czarna, wówczas obrać ją, pokroić w paseczki i razem z posiekanym czosnkiem i pokrojonymi sardelami udusić do miękkości na rozgrzanej oliwie.…
Składniki: 2 główki młodej kapusty 3 cebule 4 ząbki czosnku 1 szklanka śmietany 18% kostka bulionowa drobiowa 15 listków bazylii ½ szklanki oliwy 1 ½ łyżeczki przyprawy typu Vegeta Sposób przyrządzenia: Obrać cebulę i czosnek. Cebulę pokroić w plasterki, czosnek przecisnąć przez praskę. Kapustę poszatkować. W szklance we wrzątku rozpuścić kostkę rosołową. Listki bazylii umyć,…