
Składniki;
- 1 pstrąg
- ½ pęczka bazylii
- olej
- ½ cytryny

Składniki; 1 szczupak ½ pęczka bazylii olej ½ cytryny Sposób wykonania: Szczupaka oczyścić po czym skropić olejem i oprószyć sola oraz pieprzem. Przełożyć go do naczynia żaroodpornego i obłożyć gałązkami bazylii. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut. Przed podaniem ozdobić kawałkami cytryny.
Składniki: 1 kostka chudego twarogu 1 łyżeczka bazylii sól 2 łyżki majonezu Sposób wykonania: Twaróg rozdrobnić. Następnie dodać do niego majonez. Całość dokładnie utrzeć. Pod koniec dodać bazylię i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą.
Składniki: 3 jabłka 1 bakłażan pęczek bazylii kawałek imbiru sól, cukier, curry do smaku oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przesmażyć na oliwie. Bakłażana umyć obrać, pokroić w plastry, posolić odstawić na godzinę, dodać do jabłek, jeszcze moment podsmażyć. Dodać połowę bazylii, zmiksować doprawić do smaku…