Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: barszcz

Barszcz z buraczków i grzybów

Składniki: 400 g wołowiny 2 l wody 4 buraki 100 g świeżych grzybów 1 cebula łyżka masła 2 ząbki czosnku sól pieprz liść laurowy Sposób wykonania: Buraki zalać wodą i ugotować po czym zetrzeć na tarce. W między czasie mięso pokroić na mniejsze kawałki i ugotować je razem z pokrojonymi grzybami. Następnie cebule posiekać i…

Zimny barszcz

Składniki: 4-5 buraków 2 marchewki 6 szkl. wody 2-3 ogórki 4 jajka ugotowane na twardo 1 cebula łyżka posiekanego koperku 2 łyżki 3 % octu sól cukier śmietana Sposób wykonania: Buraki i marchew obrać i pokroić w słupki po czym zalać je wodą i zagotować. Następnie dodać cukier, sól i ocet do smaku. Trzymać na…

Barszcz buraczano grzybowy

Składniki: wywar 2 litry suszone grzybki 5 sztuk buraczki 1 kg cebula 1 sztuka mała cukier 4 łyżki czosnek 1/2 ząbka natka pietruszki liść laurowy ziele angielskie pieprz sól Sposób przyrządzenia: Grzyby trzeba pokroić w cieniutkie paseczki, dokładnie wymoczyć i ugotować do miękkości. Buraki proszę umyć, a następnie obrać ze skórki i pokroić w cienkie…

Barszcz z rzodkiewką

Składniki: 3 buraki ćwikłowe 20 dag. białej kapusty 1 rzodkiew 1 cebula 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 2 litry wody sól zielenina do posypania/koperek lub pietruszka/. Sposób przygotowania; Buraka, kapustę i cebulę kroimy w paseczki. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy 1/2 szklanki zimnej wody i dusimy ok. 20 minut. Potem dolewamy do naczynia z warzywami…