Składniki: 500-600 g baraniny 3 łyżki tłuszczu sól pieprz Sos: łyżka mąki 2-3 cebule 2 łyżki tłuszczu 2 pietruszki 2-3 łyżki śmietany Sposób wykonania: Pokrojone mięso podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym oprószyć je solą oraz pieprzem, wówczas podlać odrobiną wody i dusić. W między czasie pietruszkę oraz cebule posiekać i podsmażyć na rozgrzanym…
Tag: baranina
Baranina
Baranina z fasolką szparagową
by Magda • • 0 Comments
Baranina
Jagnięcina z serem i czosnkiem
by Kaja • • 0 Comments
Składniki: 400 g przedniej jagnięciny 100 g wędzonego sera 40 g tłuszczu 6 ząbków czosnku wywar mięsny sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokrojone w paski oprószyć solą i pieprzem po czym obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu wówczas dodać rozgnieciony czosnek i przez chwilę całość przesmażyć. Następnie wlać wywar i pozostawić na ogniu do miękkość mięsa. Na…
Cielęcina
Mięsne kulki w musztardzie
by Kamila • • 0 Comments
Składniki: 200 g cielęciny 150 g wieprzowiny 150 g baraniny 1cebula ½ łyżeczki czerwonej papryki w proszku tłuszcz sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zemleć po czym doprawić solą, pieprzem, wymieszać i dostawić na 2-3godz. Po tym czasie dodać posiekaną cebulkę i doprawić papryką w proszku. Z powstałej masy formować małe kulki i smażyć na rozgrzanym…
Baranina
Kotlety jagnięce panierowane
by Dawid • • 0 Comments
Składniki: 8 kotletów jagnięcych sól 75 g mąki 1 jajko 125 g tartej bułki 500 ml oliwy Sposób wykonania: Kotlety lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć solą po czym obtoczyć je w mącę a następnie zanurzyć w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanej oliwie. Przed pdoaneim odsączyć z tłuszczu na…