Ciasto:
- mąka 12 dkg
- masło 6 dkg
- cukier puder 4 dkg
- żółtka 2 szt
Krem:
- masło 4 dkg
- mąka 5 dkg
- cukier
- mleko 1 szkl
- jajka 2 szt
Składniki: żółtka ugotowane na twardo 8 szt cukier puder 6 łyżek margaryna ½ kostki smalec 2 łyżki gęsta śmietana kwaśna 2 łyżki mąki tyle ile zabierze – by ciasto było miękkie około 60-70 dkg dżem lub konfitura jaką lubcie ¾ słoiczka Sposób wykonania:Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Następnie na stolnicy nożem łączymy z pozostałymi składnikami.…
Ten przepis znalazłam gdzieś w internecie – lekko go zmieniłam i wyszły takie oto muffinki. Składniki: • herbata lipton mięta – piramidki 2 sztuki • czekolada z mietowym nadzieniem 1 tabliczka Suche: • mąka 2,5 szklanki • sól szczypta • cukier puder 2/3 szklanki • proszek do pieczenia 2 łyżeczki • skórka z cytryny z…
Składniki: • ciasto francuskie 1 opakowanie • szpinak mrożony 1/2 opakowania • orzechy włoskie 1 garść • ser żółty 4 plasterki • gałka muszkatołowa • pieprz • ziarenka smaku Sposób przyrządzenia: Ciasto francuskie kroimy w kwadraty o boku ok 5 cm. Nakładamy na środek farsz szpinakowy i składamy na pół. Nacinamy w kilku miejscach. Układamy…