Składniki:
- 250 g mąki
- 150 g cukru białego
- 120 g masła
- 100 ml mleka
- 1 jajko
- 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 150 g jagód
- sól
Składniki:• mąka 40 dag• masło 20 dag• cukier puder 15 dag• żółtka 3 sztuki• kakao 2 dag• mak 2 dag• cynamon 10 dag• cukier waniliowy Sposób przyrządzenia:Żółtka należy utrzeć z cukrem pudrem, mąkę należy przesiać na stolnicę,posiekać ją z tłuszczem i masą żółtkowo-cukrową, wyrobić ciasto ipodzielić je na 4 części. Do pierwszej dodać kakao, do…
Składniki: mąka 40 dag masło 20 dag cukier puder 15 dag żółtka 3 sztuki kakao 2 dag mak 2 dag cynamon 10 dag cukier waniliowy Sposób przyrządzenia:Żółtka należy utrzeć z cukrem pudrem, mąkę należy przesiać na stolnicę,posiekać ją z tłuszczem i masą żółtkowo-cukrową, wyrobić ciasto ipodzielić je na 4 części. Do pierwszej dodać kakao, do…