Składniki:
- 5 dag krewetek
- 2 awokado
- 2 banany
- 1 filet drobiowy
- 1 cytryna
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki majonezu
- natka pietruszki
- listki mięty
- sałata
- sól
- biały pieprz
Składniki: • avocado 1 sztuk • ogórek 1 sztuka • oliwa z oliwek 1-2 łyżki • cebula 1 sztuka • sok z cytryny do smaku • sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Obieramy awokado ze skórki i rozgniatamy widelcem. Ogórek i cebulę drobno kroimy, mieszamy z rozgniecionym awokado, dodajemy oliwę. Doprawiamy sokiem z cytryny…
To jedna z kilkunastu wersji tego sosu – jak byłam w Szkole Gotowania Kurta Schellera to dodawaliśmy jeszcze odrobinę kwaśnej śmietany. Składniki: • avocado 2 sztuki • papryka chili 1-2 sztuki • sok z cytryny 1-2 łyżki • sól i pieprz do smaku • cebula posiekana 1/2 sztuki Sposób wykonania: Avocado wydłubać i rozgnieść widelcem,…
Składniki: 4 awokado 1 różowy grejpfrut 3 plasterki ananasa z puszki 2 banany ½ szkl. rozdrobnionych orzechów włoskich 1 jabłko ½ szkl. sosu winegret 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny Sposób wykonania:Awokado obrać i pokroić w plasterki, które skropić sokiem z cytryny.Następnie grejpfruta również obrać i pokroić w drobną kostkę.Ananasa odsączyć i pokroić…
Składniki: 12 mrożonych dużych krewetek 2 awokado 12 pomidorków koktajlowych 4 cebulki ze szczypiorkiem 20 dag fasolki szparagowej 1 łyżka oleju 2 łyżki octu balsamicznego ½ pęczka bazylii 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. W między czasie cebulki pokroić na ukośne krążki a pomidorki w ćwiartki. Następnie…