Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Guacamole Eweliny

To jedna z kilkunastu wersji tego sosu – jak byłam w Szkole Gotowania Kurta Schellera to dodawaliśmy jeszcze odrobinę kwaśnej śmietany.

Składniki:
• avocado 2 sztuki
• papryka chili 1-2 sztuki
• sok z cytryny 1-2 łyżki
• sól i pieprz do smaku
• cebula posiekana 1/2 sztuki

Sposób wykonania:

  1. Avocado wydłubać i rozgnieść widelcem, dodać pokrojone papryczki i cebulę. Możecie wrzucić wszystko do miksera i lekko zmiksować – będzie wtedy miało kremową gładką konsystencję. Doprawiamy i schładzamy.
    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *