Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: arbuz

Arbuz smażony w cukrze

Składniki: 1 kg arbuza 5 szklanek cukru 2 szklanki wody Sposób przyrządzenia: Arbuza pokroić w plastry, oddzielić zieloną skórę, miąższ pokroić w kostkę.  Przełożyć na sito, pozwolić aby nadmiar soku obciekł. Z wody i cukru sporządzić syrop, gotować przez 10 minut. Do wrzącego syropu dodać arbuza i gotować bardzo powoli przez około 10 godzin, odsączyć…

Zimna zupa z dwóch melonów z jogurtowym sorbetem*

*Cykl – przepisy mistrzów Składniki: sorbet jogurtowy – 200 g melon kantalupański – 250 g melon żółty – 250 g arbuz – 80 g siekany imbir – 1 łyżeczka likier waniliowy Galliano – 20 ml cukier, sos czekoladowy Sposób przyrządzenia: Miąższ melona kantalupańskiego zmiksować z imbirem i przetrzeć przez sito. Miąższ melona żółtego zmiksować z…

Surówka z arbuza i szynki

Składniki: • 1/2 arbuza (1 kg) • 1 puszka ananasa w plastrach (34 dag) • 20 dag szynki • 1 papryka czerwona lub zielona (15 dag) • 10 dag białej części pora • 2 łyżeczki suszonych płatków nagietka • Sos: 4 ząbki czosnku • 1 szklanka śmietany 18% • sól • pieprz Sposób przyrządzenia: Arbuz…

Sałatka owocowa wg Mudzi

Składniki: • 2 pomarańcze • kawałek arbuza • 8 plastrów ananasa • 4 morele z puszki • winogrona • 2-3 jabłka • 2-3 banany • kieliszek likieru owocowego Sposób przyrządzenia: Ananasa i morele odsączyć. Morele, pomarańcze i plastry ananasa pokroić w kosteczkę. Banany pokroić w talarki. Jabłka obrać i pokroić w kostkę . Banany i…