Składniki:
- 4kotlety schabowe,
- 200g pieczarek,
- cebula,
- zielona papryka,
- pomidor,
- łyżeczka mielonej papryki,
- łyżka maki,
- smalec do smażenia,
- sól, pieprz.
Sposób przyrządzenia:
Kotlety umyć, rozbić, posolić i odstawić na 30min.papryke,pomidora,grzyby umyć, pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Kotlety oprószyć mąką i podsmażyć na smalcu. Wyjąć. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać grzyby, pomidora i paprykę. Podlać niewielka ilością wody i dusić pod przykryciem. Po 10 minutach włożyć kotlety i dalej dusić, aż mięso będzie miękkie. doprawić śmietaną, sola, pieprzem. Podawać z kluskami. Smacznego!!!
2 comments for “Kotlety po bakonsku”