Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z dorsza i pieczarek

Składniki:

  • 50 dag filetów z dorsza,
  • 40 dag pieczarek,
  • 1 średnia cebula,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 4 łyżki oleju,
  • 1 łyżka białego wytrawnego wina,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • sól i biały pieprz do smaku.

Sposób przyrządzenia:
Filety opłukać, osączyć i pokroić w grubą kostkę. Cebulę i pieczarki obrać umyć i pokroić w pólplasterki. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać pieczarki, sos sojowy i wino, chwilę dusić. Włożyć filety, doprawić solą i pieprzem. Dusić ok. 15 min. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *