Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przepiórki pieczone z jabłkami

Składniki:

  • tuszki przepiórek
  • kwaśne jabłka
  • olej
  • sól, pieprz, papryka
  • suszony koperek


    Sposób przyrządzenia:
    Tuszki przepiórek umyć, osuszyć, przyprawić solą, pieprzem i suszonym koperkiem, odstawić na 30 minut. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ósemki. Jamę brzuszną przepiórki napełnić jabłkami, tuszkę natrzeć olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 30 minut. W połowie pieczenia obrócić, polewać sosem powstałym w trakcie pieczenia. Podawać z ulubionymi dodatkami.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez  Teresę Niemirycz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *