Składniki:
- ½ kg filetów z kurczaka
- 30 dkg kukurydzy konserwowej
- 2 cebule
- 1 duża czerwona papryka
- 5 łyżek sosy sojowego
- 5 łyżek majonezu
- olej
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Majonez wymieszać z sosem sojowym i 5 łyżkami wody. Marynatą zalać mięso, wymieszać, odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać olej, dodać oczyszczoną paprykę i cebulę, chwilę smażyć mieszając, dodać kukurydzę, przyprawić solą i pieprzem, trzymać w cieple. Mięso obsączyć z nadmiary marynaty, smażyć kilka minut na rozgrzanym oleju aż się zarumieni. Podawać z wcześniej przygotowanymi warzywami.Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna