Składniki:
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 450 g przegrzebków
- 2,5 cm laski świeżego imbiru
- 3 ząbki czosnku
- 2 pory
- 75 g wyłuskanego groszku
- 125 g kiełków bambusa z puszki
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 2 łyżki niesłodzonego soku z pomarańczy
- 1 łyżeczka cukru pudru
- skórka pomarańczowa
Sposób wykonania:
Przegrzebki smażyć w woku na rozgrzanym oleju około 2 minut.
Po tym czasie przegrzebki wyjąć a do woka wrzucić posiekany imbir oraz czosnek.
Smażyć około 30 sekund i dodać jeszcze groszek oraz pokrojony por.
Smażyć kolejne 2 minuty.
Następnie dodać kiełki bambusa i ponownie włożyć przegrzebki.
Delikatnie wymieszać i dodać jeszcze so sojowy, sok z pomarańczowy oraz cukier.
Trzymać na ogniu około 2 minut.