Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przegrzebki w sosie imbirowym

 

Składniki:

 

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 450 g przegrzebków
  • 2,5 cm laski świeżego imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 pory
  • 75 g wyłuskanego groszku
  • 125 g kiełków bambusa z puszki
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki niesłodzonego soku z pomarańczy
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • skórka pomarańczowa

Sposób wykonania:
Przegrzebki smażyć w woku na rozgrzanym oleju około 2 minut.
Po tym czasie przegrzebki wyjąć a do woka wrzucić posiekany imbir oraz czosnek.
Smażyć około 30 sekund i dodać jeszcze groszek oraz pokrojony por.
Smażyć kolejne 2 minuty.
Następnie dodać kiełki bambusa i ponownie włożyć przegrzebki.
Delikatnie wymieszać i dodać jeszcze so sojowy, sok z pomarańczowy oraz cukier.
Trzymać na ogniu około 2 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *