Składniki:
- 350 g kurczaka
- ½ łyżeczki soli
- 1 białko
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 4 łyżki oleju roślinnego
- 2 ząbki czosnku
- 1 cm laski imbiru
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 2 czerwone chili
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 łyżka wytrawnego sherry
- 1 łyżka octu winnego
Sposób wykonania:
Kurczaka pokroić w kostkę po czym dodać do niego białko, mąkę kukurydzianą, sól oraz 1 łyżkę oleju.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie w woku z rozgrzanym oleju przesmażyć posiekany czosnek oraz imbir.
Wówczas dodać kurczaka i smażyć kolejne 3 minuty.
Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę papryki, chili, sherry, sos sojowy oraz ocet winny.
Dokładnie wymieszać i smażyć ostanie 3 minuty.