Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potage Saint-Germain

Składniki:


• 50 g mrożonego groszku
• 2 szklanki lekkiego bulionu wołowego
• 2 szklanki wody
• 1 duża cebula
• 100 ml śmietanki kremowej
• 4 kromki bułki
• 50 g masła
• szczypta mięty
• szczypta gałki muszkatołowej
• natka pietruszki do dekoracji
• sól, świeżo mielony pieprz

Sposób przyrządzenia:
Rozgrzej w rondlu masło, wrzuć posiekaną drobno cebulę i smaż przez 3 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Wsyp groszek (lekko rozmrożony), podlej wodą i gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
Kiedy groszek zmięknie, odlej połowę płynu, a resztę zmiksuj (razem z groszkiem i cebulą).
Jeśli nie masz miksera, przetrzyj groszek z wywarem i cebulą przez sito.
Wlej do garnka bulion, dodaj purée z groszku. Przypraw zupę solą, pieprzem, gałką muszkatołową i świeżą lub suszoną miętą.
Przykryj i postaw na małym ogniu. Pokrój bułkę w kostkę, usmaż na maśle chrupiące grzanki.
Wlej do zupy połowę śmietany, a resztę ubij trzepaczką ze szczyptą soli i gałki muszkatołowej. Wlej zupę na talerze. Do każdej porcji dodaj łyżkę ubitej śmietany, lekko zamieszaj (powstaną efektowne smugi). Wsyp grzanki, połóż po gałązce pietruszki. Elegancka, lekka zupa na wszystkie okazje.
Jeśli nie liczysz kalorii, posyp jeszcze zupę podsmażonymi paskami wędzonego boczku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *