Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pory z grilla

Do grillowania przydatne są pory o średnicy do 15 milimetrów, użycie grubszych spowoduje że zewnętrzna warstwa się zwęgli, a środek pozostanie surowy.

Składniki:

    • 6 porów na porcję
    • oliwa z oliwek
    • sól, pieprz

    Sos:

    • pęczek zielonej cebulki
    • 1 szklanka twarogu śmietankowego
    • 1 szklanka jogurtu naturalnego
    • sól, pieprz, cukier


    Sposób przyrządzenia:
    Odciąć z pora białą cześć, bardzo dokładnie umyć i osuszyć, przyciąć korzonki, wyrównać górę. Każdą porcję porów nabijamy na dwa patyczki do grillowania tworząc rodzaj maty, lekko przyprawiamy i smarujemy obficie oliwą. Pieczemy na średni gorącym grillu przez 5 do 7 minut obracając. Podajemy z sosem serwowanym w sosjerce
    Sos:
    Twaróg zmiksować z jogurtem, dodać bardzo drobno pokrojoną zieloną cebulkę, przyprawić, wymieszać.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Roman

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *