Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka po azjatycku z grilla

Składniki:

  • 1,5 kg grubych żeberek wieprzowych

Marynata:

  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki  wódki
  • 2 łyżki sosu Hoisin  
  • 1 łyżka olej
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 ząbek posiekanego czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki marynaty zmiksować. Żeberka, nie pokrojone na porcje, natrzeć dokładnie marynatą, marynować przez 6 godzin, kilkakrotnie obracać. Żeberka odcedzić z marynaty, marynatę zachować. Piec na średnio gorącym grillu przez około 1 godzinę, kilkakrotnie obracać, smarować marynatą.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Roman

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *