Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory zapiekane z fetą

Składniki:

  • 4 pomidory
  • 200 ml. /opakowanie/ fety
  • łyżeczka suszonego oregano
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka octu balsamicznego
  • garść świeżych ziół/ bazylii, tymianku/

Sposób przyrządzenia:
Pomidory i fetę pokroić na grube plastry. Naczynie żaroodporne posmarować połową oliwy i ułożyć w niej warstwę pomidorów. Posypać pieprzem. Na pomidorach rozłożyć fetę i posypać świeżym oregano. Przykryć warstwą pomidorów i oprószyć je pieprzem. Skropić danie pozostałą oliwa. Naczynie żaroodporne przykryć folią aluminiową i piec 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypać danie świeżymi ziołami i skropić octem balsamicznym.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *