Składniki:
- 4 pomidory
- 200 ml. /opakowanie/ fety
- łyżeczka suszonego oregano
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki oliwy
- łyżka octu balsamicznego
- garść świeżych ziół/ bazylii, tymianku/
Sposób przyrządzenia:
Pomidory i fetę pokroić na grube plastry. Naczynie żaroodporne posmarować połową oliwy i ułożyć w niej warstwę pomidorów. Posypać pieprzem. Na pomidorach rozłożyć fetę i posypać świeżym oregano. Przykryć warstwą pomidorów i oprószyć je pieprzem. Skropić danie pozostałą oliwa. Naczynie żaroodporne przykryć folią aluminiową i piec 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypać danie świeżymi ziołami i skropić octem balsamicznym.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad