Składniki:
- 4 czerwone papryki
- 12 pomidorków koktajlowych
- główka czosnku
- 3 łyżki oliwy
- łyżka czerwonego wina
- łyżeczka brązowego cukru
- kilka gałązek świeżego tymianku
Sposób przyrządzenia:
Naczynie żaroodporne posmarować oliwą. Nagrzać piekarnik do 160 stopni. Usunąć nasiona z papryk , a strąki pokroić na szerokie paski. Pomidorki przekroić na pół. Porozdzielać ząbki czosnku ,ale ich nie obierać , gdyż upieczone w łupinach są smaczniejsze. Wino wymieszać z cukrem i oliwą. Połączyć wszystkie warzywa, dodać tymianek i sos . Przełożyć składniki do formy. Piec półtorej godziny.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad