Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Staropolskie zrazy wołowe zawijane

Składniki:

  • 50 dag. zrazówki wołowej
  • łyżka smalcu
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Farsz:

  • 4 suszone grzyby
  • 1/4  szklanki kaszy gryczanej
  • łyżka masła
  • żółtko
  • sól
  • pieprz


Sposób przyrządzenia:

Grzyby namoczyć na noc w wodzie. Następnie ugotować je w niewielkiej ilości osolonej wody z moczenia. Wywar zostawić. Mięso pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Skropić sokiem z cytryny i doprawić solą i pieprzem. Kaszę ugotować na sypko. Żółtko utrzeć z masłem , dodać pokrojone w cieniutkie paseczki grzyby i przestudzoną kaszę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Każdy płat mięsa pokryć dużą ilością farszu, zwinąć w rulonik i obwiązać nitką. Obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym smalcu .Przełożyć do rondla, podlać wywarem z grzybów   i dusić pod przykryciem ok. 1 godziny. Przygotować zasmażkę z masła i mąki. Rozprowadzić ją wodą wymieszaną ze śmietaną. Następnie wlać do zrazów i dusić 5 minut. Danie podawać z ziemniakami i surówką.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *