Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z rabarbarem

Składniki:

  • 1 kg łodyg czerwonych rabarbaru
  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • 4 żółtka jaj
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka cukru (lub mniej zależnie od preferencji)
  • 1 kostka dobrej margaryny lub masła
  • 2 łyżki kwaśnej kremówki

Sposób przyrządzenia:
Mąki i proszek do pieczenia przesiać. Tak przygotowane mąki i cukier mieszamy z margaryną. Dodajemy żółtka, jajko, śmietanę i wyrabiamy dokładnie ciasto. Po wyrobieniu formujemy w kulę i zawinięte w folię wkładamy do lodówki na pół godziny.
Po wyjęciu z lodówki 2/3 ciasta wkładamy na wysmarowaną blachę i układamy na nim obrany z zewnętrznej włókniny pokrojony na kawałki (1-1,5cm) rabarbar. Pozostałym ciastem przykrywamy rabarbar. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 150 stopni ok. 40 minut. Po wyjęciu brązowym, krystalicznym cukrem.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Kinga Rdest

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *