Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidori ripieni

Składniki:

  • 20 podłużnych pomidorów
  • 4 gałązki bazylii
  • 3 kromki chleba
  • ½ szkl. startego sera provolone
  • pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

    Sposób wykonania:
    Pomidory przekroić na połówki i wydrążyć z nich miąższ po czym wymieszać go razem z chlebem pokrojonym w kostkę, posiekaną bazylią oraz serem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym napełnić farszem wydrążone pomidory.
    Następnie skropić je oliwą ułożyć na papierze do pieczenia i oprószyć jeszcze pieprzem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec ok. 8 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *