Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cozze al vino

Składniki:

  • 36 małży
  • 2 szalotki
  • ½ główka czosnku
  • 3 gałązki tymianku
  • 3 gałązki bazylii
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 liść laurowy
  • 2 łyżki masła
  • 1 szkl. cytrango białego wina
  • 1 szkl. bulionu rybnego
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Na patelnie z rozgrzaną oliwą wrzucić małże, posiekane szalotki, czosnek, liść laurowy, masło oraz połowę posikanych ziół.
    Całość wymieszać i wlać jeszcze wino oraz bulion.
    Trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 8-10 minut.
    Po tym czasie zdjąć z ognia, małże które się nie otworzyły wyrzucić a całość posypać resztą ziół oraz pieprzem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *