Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwiczki wieprzowe w słodkiej śmietanie

Składniki:

  • 1 kg polędwiczek wieprzowych
  • 1 łyżka masła
  • ½ szkl miodu pitnego
  • łyżka musztardy
  • 1 szkl słodkiej śmietanki
  • szczypta suszonego estragonu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Z polędwiczek odkroić kotleciki, które delikatnie rozbić delikatnie dłonią.
Następnie oprószyć je solą oraz pieprzem i obsmażyć je na rozgrzanym maśle.
Wówczas dodać miód oraz estragon i dusić na dużym ogniu bez pokrywki.
Gdy prawie cały płyn wyparuje wlać śmietanę wymieszaną z musztardą, gotować ostanie kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *