Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwiczki wieprzowe faszerowane rokpolem z kukurydzą

Składniki:

  • 20 dag polędwiczki wieprzowej
  • 4 dag rokpolu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka miodu i oleju
  • pieprz, sól
  • puszka kukurydzy
  • 2 łyżki masła


Sposób przygotowania:

Polędwiczkę naciąć wzdłuż. Włożyć do środka ser, można też włożyć posiekaną natkę pietruszki, koperku i szczypiorku. Zawiązać nitką grubszy koniec mięsa. Potem natrzeć z tartym czosnkiem, olejem i miodem. Odstawić w chłone miejsce. Rozgrzać grill i opiekać 7-10min. Doprawić po upieczeniu solą i pieprzem. Roztopić masło na patelni, wrzucić na kilka minut kukurydzę. Wyjąć na talerz polędwiczkę, polać kukurydzą i udekorować liściem sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *