Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica wołowa z paseczkami warzyw

Składniki:

  • 400 g polędwicy
  • 200 g różnych warzyw
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz

    Sposób  wykonania:
    Na rozgrzanej oliwie obrumienić polędwicę po czym pokroić ją w 3cm paski.
    Następnie 2łyżki oliwy wymieszać z sokiem z cytryną, solą oraz pieprzem i do powstałej marynaty włożyć mięso, odstawić na 1 godz.
    W między czasie wszystkie warzywa obrać i pokroić w paski i podrumienić je na patelni ze smażenia mięsa, wówczas wlać 1szkl. wody i pozostawić na ogniu ok. 10 min.
    Mięso wyjąć z marynaty pokroić w cienkie paski, wymieszać z warzywami i przed podaniem polać marynatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *