Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placki ziemniaczano-warzywne

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 1 por
  • 1 ser brie
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Warzywa obrać po czym ziemniaki i marchewkę zetrzeć a cebulę i por drobno pokroić.
    Wszystko razem wymieszać i dodać mąkę oraz jajko.
    Doprawić o smaku solą oraz pieprzem i ponownie wymieszać.
    Z powstałego ciasta smażyć placki na rozgrzanym tłuszczu.
    Gdy jedna strona będzie już przyrumieniona, odwrócić na drugą stronę i położyć plasterek sera.
    Smażyć pod przykryciem aby ser się roztopił.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *