Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placki cukiniowo ziemniaczane

Składniki:

  • ok. 1/2 kg startej cukini
  • ok. 1/2 kg startych ziemniaków
  • 2 duże jaja
  • 1 spora cebula
  • ew. 1 spora marchewka
  • ok. 1 szkl mąki pszennej
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Cukinie to te ciemnozielone 🙂 Należy jedną średnią obrać ze skórki i wydrążyć środek z pestkami. Następnie zetrzeć na tarce na dośc małych oczkach, tak aby powstały cieniutkie wiórki, takie jak na surówkę z marchewki (jeśli dodajemy do naszych placków marchew to zetrzeć ją tak samo). Do ziemniaków i cebuli użyć tarki o tych samych oczkach albo lepiej specjalnej do placków ziemniaczanych. Ja nie robię tego ręcznie, korzystam z nakładek na elektryczną masyznkę do mielenia mięsa. Startej cukini i ziemniaków powinno być mniej więcej tyle samo objętościowo, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby było dużo więcej ziemniaków, to już rzecz gustu. Teraz wystaczy wymieszać warzywa z jajami, mąką i przyprawami. Mąki dodajemy tyle, żeby placki podczas smażenia dały się bez problemu odwracać, ale radzę dosypywać ją z umiarem, bo jeśli przesadzimy, placuszki mogą okazać się za twarde. Jeszcze jedna rada, uważajcie, żeby Waszych placków nie przesolić, bo będziecie musieli utrzeć dodatkową porcję ziemniaków, żeby wchłonęły nadmiar soli. Placki smażymy na większej ilości oleju, na niezbyt dużym ogniu, najlepiej małe i cienkie porcje, takie wychodzą najsmaczniejsze

Dodatkowe informacje
Podawać z gęstą kwaśną śmietaną

1 comment for “Placki cukiniowo ziemniaczane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *