Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne udka z grilla

 

Składniki:

  • 8 udek z kurczaka
  • 3 łyżki chili mielonego
  • 2 łyżeczki kolendry mielonej
  • 2 łyżeczki mielonego czosnku
  • 2 łyżeczki mielonego kminku
  • ¾ łyżeczki oregano
  • 1 łyżka oliwy

Sposób przyrządzenia:
Udka umyć, osuszyć. Przyprawić solą. Pomagając sobie trzonkiem łyżki w kilku miejscach oddzielić skórę od mięsa. Wszystkie składniki przyprawowe dokładnie wymieszać z oliwą. Uzyskaną pastą napełnić kieszenie między skórą , a mięsem. Odłożyć do lodówki na kilka godzin. Piec na dobrze rozgrzanym grillu aż mięso będzie dostatecznie wypieczone. Przed podaniem możemy usunąć skórę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *