Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z indyka z grilla

 

Składniki:

    • 1 kg piersi z indyka
    • 1/3 szklanki piure z pomidorów
    • ½ szklanki białych winogron
    • ½ szklanki posiekanej czerwonej cebuli
    • ½ szklanki posiekanej naci kolendry
    • 2 łyżeczki chili mielonego
    • 2 łyżeczki mielonego kminku
    • 2 łyżki wytrawnego wina
    • 1 łyżka oliwy
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Wymieszać razem piure z pomidorów, winogron, wino, oliwę cebulę, chili, kminek, sól i pieprz, zmiksować. Uzyskanym sosem natrzeć filet z indyka, odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. Piec na mocno nagrzanym  grillu umieszczając porcję mięsa na aluminiowej tacce. Kilkakrotnie obracać i smarować sosem. Jeśli po głębokim nakłuciu wypływający płyn będzie bezbarwny mięso jest gotowe do spożycia. Przed podaniem pokroić w plastry w poprzek włókien. Podawać z dodatkiem salsy.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *