Składniki:
- 8 w miarę szerokich plastrów bekonu lub boczku
- 4 łyżki koziego twarogu
- 8 pierścieni (krążków) ostrej papryki
- sól
- pieprz
- szczypta curry
- szczypta mielonej kolendry
- szczypta mielonego kminku
- ¼ łyżeczki przyprawy Asafatida
Przyprawa do sera:
Sposób przyrządzenia:
Na małej patelni rozgrzać odrobinę oliwy. Dodać wszystkie przyprawy do sera z wyjątkiem soli i pieprzu. Podgrzewać przez minutkę na małym ogniu cały czas mieszając. Dodać po schłodzeniu do sera, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Plaster bekonu (boczku) rozłożyć na płaskiej powierzchni, na końcu plastra ułożyć odrobinę przygotowanego sera (1/8) i krążek papryki, zwinąć w miarę ciasno, spiąć namoczoną w wodzie wykałaczką. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni C i piec roladki przez 30 minut. Znakomite na gorąco jak i na zimno.