Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka z ananasem

Składniki:

    • 1 ½ kg piersi z kurczaka
    • 1 ½ puszki plastrów ananasa
    • drobno zmielony biały pieprz
    • 3 łyżeczki masła
    • sól do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Mięso umyć, osuszyć, ponacinać ostrym nożem plastry około 1,5 cm/ nie docinać do końca/, oprószyć solą i pieprzem. Osączyć  ananasa, plastry powkładać między ponacinane mięso, pospinać wykałaczkami. Mięso ułożyć na posmarowanej tłuszczem blaszce, na wierzch posypać wiórkami masła i skropić sokiem z ananasa, upiec, polewając sosem. Podawać na ciepło i zimno.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *