Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sznycelki z pod kołderki

Składniki:

    • 4 filety z kurczaka
    • 4 plastry szynki
    • 4 plastry żółtego sera
    • 2 jajka
    • sól, pieprz do smaku
    • olej do smażenia
    • szklanka bułki tartej


    Sposób przyrządzenia:

    Filety umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i lekko roztłuc, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony. Roztrzepać jajka, filety obtoczyć w jajku, w bułce tartej. Olej rozgrzać na patelni, włożyć  sznycle, usmażyć z jednej strony, przekręcić. Na każdym ułożyć, plaster szynki, plaster sera. Sznycle przykryć i dosmażyć. Podawać z ziemniakami purée i ulubioną sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *